deel deze pagina

  • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Natuurstenen gevels

Lees meer

Natuurstenen gevels

Natuurstenen gevels metselen

Gevels zijn de blikvangers van onze omgeving en het visitekaartje van de architect. Geen wonder dat ze in het ontwerp proces veel aandacht krijgen. U heeft het vast weleens gezien, een kleine woning in de Franse bergen of in de Engelse heuvels volledig gebouwd met lokale natuurstenen. Het is een iconisch beeld uit de regio.

Natuursteen wordt overal ter wereld gebruikt om mee te bouwen, en nu ook steeds meer in Nederland. U kunt nu zelf uw eigen Engelse cottage maken of uw Franse villa. Wij hebben foto’s van onze natuurstenen die gebruikt zijn voor deze doeleinden. Bekijk deze gerust en raak geïnspireerd voor uw nieuwe gevel!

Natuurstenen gevels metselen

Kijk bijvoorbeeld eens naar het traditionele metselwerk van een Natuurstenen muur in Frankrijk. Dit is een manier van Natuurstenen stapelen met een mooie, gelijkmatige voeg. Deze metseltechniek van Natuursteen is ambachtelijk. Belangrijk is dat de Steen tenminste één vlakke kant heeft. Deze vlakke kant van de Natuursteen, plaatst men dan vervolgens aan de buitenkant van de gevel in het zicht.

Hoekstenen Natuursteen wand

Hoekstenen van bijvoorbeeld een Franse stenen muur worden geleverd in een contrasterend materiaal. Of men gebruikt met name de grotere stenen voor de hoeken. In dat geval dient de Natuursteen twee vlakken kanten te hebben De Natuursteen wand van de gevel wordt meestal direct met het cement gevoegd. Dan bedoelen wij het cement wat men ook voor het plaatsen gebruikt. Dit gaat dus vaak in 1 handeling door. In Frankrijk gebruikt men vaak een witte cement voor de Franse muren. Daarmee krijgt de Natuurgevelsteen een mediterrane uitstraling.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Natuurstenen muur buiten

Wilt u Natuurstenen kopen voor uw gevel of buitenmuur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. The Flagstone Company biedt pure keien, natuurstenen, breukstenen en rotsblokken. Mocht u voor Natuursteen voor gevels zoeken dat minder robuust is, bezoek dan eens onze pagina met tientallen Steenstrips 

Natuurstenen, Muurstenen en gevelstenen

De pure Natuurstenen die wij verkopen zijn veelal bekapt en gekloofd. Dit betekent dat deze Natuursteen bewerkt is. Dat is ook noodzakelijk om de Stenen goed in lijn te kunnen metselen. Hoe meer bekapt of gekloofd, hoe ingewikkelder het proces. Dit heeft dan ook zijn weerslag op de kosten van de Natuursteen.

Brokken Natuursteen op stuwdam