deel deze pagina

  • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Franse muur

Lees meer

Typisch Frans

Als u wel eens in Frankrijk bent geweest, heeft u ze ongetwijfeld gezien. Karaktervolle Franse muren opgebouwd uit puur Natuursteen. Eigenlijk maken deze bijzondere muren deel uit van het Franse landschap. Ze zijn echt kenmerkend voor dit gebied. Deze Franse muurtjes dienen vaak als erfafscheiding of als terrassenring.

De Natuurstenen in deze muren worden op verschillende manier verwerkt. Namelijk koud op elkaar (dat wil zeggen Natuurstenen zonder voeg gemetseld) of juist met een overvolle voeg. Bij oppervlakten Natuursteen die vaak belast worden (een opstapje), adviseren wij met een speciale specie te metselen. Bovenop de muur worden meestal Natuurstenen van gelijke dikte gelegd. Soms wisselt de grote van de zogenaamde Franse stenen om een siermotief te creëren. Natuurlijk kan er gekozen worden voor een contrasterende kleur Natuursteen of afdekker bovenop de muur. Steeds vaker zien we de sfeer van bijvoorbeeld Zuid-Franse muren. Vaak is inspiratie opgedaan in Franse dorpjes en de Provence. The Flagstone Company biedt tal van mogelijkheden voor Natuurstenen muren, bijvoorbeeld voor uw achtertuin.

Muur bouwen

Er zijn eigenlijk twee manieren om een Franse stenen muur te bouwen. U kunt kiezen om de muur te voorzien van een voeg óf u kiest er voor om de stenen los op elkaar te stapelen. Een stapelmuur kunt u op verschillende wijzen toepassen. Kies bijvoorbeeld voor hoge borders in uw tuin. Een muur van alleen gestapelde stenen ziet er dan natuurlijk uit. Echt ambachtelijk werk. Een groot voordeel is ook dat een stapelmuur zonder voeg makkelijker te verwijderen is. Wanneer u kiest voor een gemetselde stapelmuur van Natuursteen, dient de ondergrond gestabiliseerd te zijn. En wanneer de muur nog hoger wordt, heeft u een betonfundering nodig. De diepte van de fundering is meestal een halve meter. De zwaarte van de fundering hangt af van de hoogte van de Natuurstenen muur.

Lees hier meer over de fundering van een Natuurstenen-muur.

Als u van start gaat met het los stapelen van Natuurstenen, let er dan op dat de muurstenen iets naar achter kantelen. Belangrijk is dat de gewenste Franse muur nooit kan omvallen en veilig wordt gebouwd. Door de muur te laten leunen, wordt de zwaarte door de grond erachter opgevangen. Het is van groot belang dat deze Natuurstenen zeer vast komen te liggen. Bij twijfel ankers gebruiken, lijm of cement.

Voor een muur mét voeg volgt u voor de fundering dezelfde stappen. De dikte van de voeg is zelf te bepalen. Kies een strakke voeg voor een ietwat moderne uitstraling of een rommelige voeg voor een ongedwongen, natuurlijke uitstraling.

Soorten natuurstenen voor een muur

Onze bronzen Muurstenen (Muurstenen Brons) lenen zich perfect voor Franse muren. De kleuren van deze muurstenen komen het meest overeen met de stenen die u over het algemeen in Frankrijk tegenkomt. De stenen stralen warmte en de sfeer van oud-Frankrijk uit.

Wanneer u een Franse muur wenst, maar de kleuren wellicht niet uw smaak zijn, kijk dan ook eens naar onze website natuursteenstrips.nl waar u nog meer mogelijkheden ziet.

Kies voor een grijze natuursteen als u een koele, rustige ondertoon wenst.

Muurstenen Brons Kwartsiet

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.