• Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Franse muur

Lees meer

Typisch Frans

Als u wel eens in Frankrijk bent geweest, heeft u ze ongetwijfeld gezien. Karaktervolle Franse muren opgebouwd uit puur Natuursteen. Eigenlijk maken deze bijzondere muren deel uit van het Franse landschap. Ze zijn echt kenmerkend voor dit gebied. Deze Franse muurtjes dienen vaak als erfafscheiding of als terrassenring.

De Natuurstenen in deze muren worden op verschillende manier verwerkt. Namelijk koud op elkaar (dat wil zeggen Natuurstenen zonder voeg gemetseld) of juist met een overvolle voeg. Bij oppervlakten Natuursteen die vaak belast worden (een opstapje), adviseren wij met een speciale specie te metselen. Bovenop de muur worden meestal Natuurstenen van gelijke dikte gelegd. Soms wisselt de grote van de zogenaamde Franse stenen om een siermotief te creëren. Natuurlijk kan er gekozen worden voor een contrasterende kleur Natuursteen of afdekker bovenop de muur. Steeds vaker zien we de sfeer van bijvoorbeeld Zuid-Franse muren. Vaak is inspiratie opgedaan in Franse dorpjes en de Provence. The Flagstone Company biedt tal van mogelijkheden voor Natuurstenen muren, bijvoorbeeld voor uw achtertuin.

Stapelmuur met afdekkers

Soorten natuurstenen voor een muur

Onze bronzen Muurstenen (Muurstenen Brons) lenen zich perfect voor Franse muren. De kleuren van deze muurstenen komen het meest overeen met de stenen die u over het algemeen in Frankrijk tegenkomt. De stenen stralen warmte en de sfeer van oud-Frankrijk uit.

Wanneer u een Franse muur wenst, maar de kleuren wellicht niet uw smaak zijn, kijk dan ook eens naar onze website natuursteenstrips.nl waar u nog meer mogelijkheden ziet.

Kies voor een grijze natuursteen als u een koele, rustige ondertoon wenst,

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.