deel deze pagina

  • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Natuurstenen haarden

Lees meer

Schouwen en haarden

Natuurstenen haarden worden steeds meer gebouwd. Niet alleen in het buitenland, juist ook meer in Nederland. Het Natuursteen biedt namelijk veel gezelligheid. En maakt vaak door de robuuste vormen net even dat ene verschil.

Bekijk de hier onderstaande voorbeelden. Zoals een imposante Natuurstenen schoorsteen bij een karakter volle rieten villa. En ook de toepassing van een Natuurstenen haard in een bijgebouw-veranda.

Foto album

Musselkalk Blokken

Op de rechterfoto is een mooie vuurplaats van Natuurstenen te zien. Hiervoor hoeft u geen Natuurstenen te metselen. Eén van onze collega’s heeft bij het noemen van het vuurkorf-plan, direct deze Natuurstenen blokken (Musselkalk) van de pallet gehaald. Vervolgens heeft hij deze grote Musselkalk breukstenen in een grote ronding gelegd. Dit betekent dus: zonder deze ronde Natuursteen muur te metselen. Aansluitend is er een tweede rij met zware keien neergelegd. De kleur van Musselkalk is natuurlijk: overwegend grijs met een zandkleurige nuance. Het is een mooie keuze voor keien in de tuin of border.

Natuurlijke vuurplaats

Door de kracht en het gewicht van deze Natuurstenen, hoeft er niet geankerd of gemetseld te worden. Dit verandert als er een derde rij bovenop de Natuurstenen vuurplaats gelegd wordt. Dan is het – in verband met de hoogte- wel verstandig om Natuurstenen te metselen. In dit geval is het werk (het verwerken van de Natuurstenen) binnen 10 minuten door onze collega Marcel voltooid. Maak de Natuurstenen vuurplaats af met een corten vuurschaal en de sfeermaker in de tuin is klaar!

Kampvuur gemaakt met de Grauwacken brokken

Haarden met een Natuurstenen muur

Tijdens de koudere perioden in ons kikkerlandje is het overheerlijk om met een deken voor de haard te zitten. Een heerlijke manier om van een Natuurstenen muur te genieten en tegelijk naar de vuurmond met knapperend hout te kijken.

De ideale wandbekleding voor extra sfeer is te vinden in de vele soorten Natuursteen. Het is een optimale manier om de Natuurstenen muur bij de haard aan te kleden cq te decoreren. Renoveer dus die oude haard tot een gezellige plek in de woonkamer. De open haard staat op veel verlanglijstjes van huiseigenaren en geeft veel plezier.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.