deel deze pagina

  • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Natuurstenen muren metselen

Lees meer

Natuurstenen muur metselen

Metselen en verwerken

U wilt een Natuurstenen muur realiseren. Wij van The Flagstone Company begrijpen dat als geen ander! En nu rijst de vraag “waar begin ik?” Op deze pagina vindt u veel informatie over het metselen en verwerken van Natuurstenen muren. Het metselen van een Natuurstenen muur is op zich geen moeilijk werk. De grootste uitdaging van het zelf plaatsen van Natuursteen zit ‘m vooral in de tijd die het kost. En natuurlijk is het belangrijk dat u deze mooie Sierstenen zelf kunt tillen om te plaatsen. Interesse, inzet en kracht zijn dus drie belangrijke eigenschappen die u nodig heeft bij dit project.

Foto album

Natuurstenen muur

Er zijn talloze schitterende Sierstenen bij ons te koop om een Natuurstenen muur voor buiten maken. Mooie brokken Natuursteen en ongekende inspiratie voor Franse en Italiaanse muren. Ongekende mogelijkheden en toepassingen voor Natuurstenen borders of losse keien in de tuin. Maar ook zijn er veel mogelijkheden om een gevel te bekleden met prachtige muurstenen. Vaak worden Natuurstenen in Nederland gebruikt om een contrast of accent te benadrukken. Dus zien wij bijvoorbeeld een Natuurstenen gevel in combinatie met een ultra modern ontwerp. Of  juist Natuursteen in combinatie met de Natuur. In veel Zuid-Europese landen zoals Frankrijk en Italië wordt al jaren gebruik gemaakt van Natuursteen. Zo zijn Moulon stenen en breukstenen daar een onderdeel van het landschap. Zo’n mooie Natuurstenen muur kent overigens veel elegantie en heeft ook zeker voordelen. Want naast dat het arbeidsintensief is, is het  onderhoudsvrij en biedt de muur een eindeloos karakter en uitstraling. Met gebroken Natuursteen haalt u een luxe, exclusieve en Zuid-Europese sfeer naar uw eigen huis.

Muurstenen Blauw op buitenmuur

Metselen van Natuursteen

Gedurende het werk moet de muur constant uitgelijnd blijven, het is tenslotte een vlakke wand. Noodzakelijk is dat de voorkant van de muur uitgelijnd is. Daarnaast is het erg belangrijk dat de gebroken Natuurstenen in een homogeen patroon gemetseld worden. Dit betekend dat grote en kleine brokken Natuursteen afwisselend geplaatst moeten worden.

Een belangrijke regel is wel dat de muur in één keer goed wordt gemetseld, omdat het plaatsen arbeidsintensief is. The Flagstone Company geeft u graag de informatie hoe u een dergelijk project kunt aanpakken. Diverse stappen achter elkaar. Belangrijk is dat u werkt volgens de regels der bouwkunst en dit met gezond verstand aanpakt. Bent u minder handig, vraag en overleg dan met mensen die in de bouw werken. Zij kunnen u zeker verder helpen. In principe kan iedereen die handig is en bouwen begrijpt, dit werk uitvoeren. Alles valt of staat met interesse en liefde voor het uit te voeren project.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Verschillende vormen muur

De mogelijkheden met Natuursteen zijn eindeloos, ook de vormen van de muur kunt u zelf bepalen. Wilt u bijvoorbeeld een hoge rechte natuurstenen muur metselen of een laag tuinmuurtje in realiseren? Voor een goede degelijke muur adviseren wij u vanaf twee kanten te werken. Zowel een voorkant van een muur te bouwen met puur Natuursteen en aansluitend de achterkant.

Natuursteen bewerking

Tijdens het metselen kan het voorkomen dat u geen passende steen kunt vinden. In dit geval kunt u de steen handmatig bekappen. Dit versnelt het werkproces en zorgt voor constante voegbreedtes. Het bekappen wordt vaak met behulp van een steenhamer of moker gedaan. Een handige tip bij het bekappen: gebruik een zogeheten i balk. Dit maakt het nauwkeurig bekappen van Natuursteen een stuk eenvoudiger.

Natuursteenmortel

Wanneer u een natuurstenen muur gaat metselen heeft u speciale natuursteenmortel nodig. Bij een aantal van de metselstenen adviseren wij om gebruik te maken van de Remix Natuursteenmortel. Met deze uitbloeiarme mortel voor metselwerk kunt u zelf de dikte van uw voeg en de kleur daarvan bepalen.

Natuursteen buiten

Een puur Natuurstenen muur in uw tuin? Geen probleem! Natuursteen is vorstbestendig en dus geschikt voor buiten. Natuursteen wordt toegepast in tuinmuren, borders, gevels en nog veel meer. Steeds vaker zien we Natuursteen in moderne elementen terugkomen zoals staal en kubisme.

Bij een tuinmuur kunt u ervoor kiezen om kant en klare afdekplaten te gebruiken. Dit is erg belangrijk voor het zogenoemde waterkering. Op deze manier wordt de muur op de meest geschikte manier beschermt tegen vocht. U kunt de afdekker ook zelf maken door bovenop de muur een bekisting te maken met buigbaar piepschuim en ijzers. Vervolgens stort u cement op de muur in deze vorm en trekt u dit glad. Deze manier wordt veel toegepast in het buitenland.